Temavandringen i Bromarfv 9.8.2012

Temavandringen ” Sommarvistelse genom tiderna i södra Bromarf kyrkoby” samlade 22 deltagare i ett fint sensommar väder som fick en stor portion av sommarlivet och glamouren i Bromarf från början av 1900 talet och frammåt. Vi fick höra bl.a. om Villa Furutorps öden, Haapas bastu och bageri, Tre-kanten där sommargästerna samlades för att invänta bussen med familjemedlemmar och vänner från stan. Bredvid tre kanten fanns Gröna Boden och vidare Villa Tallmo, Röda Villan, Gröna Villan och Gula Villan. På andra sidan vägen hade vi Villa Sandås med sin förträffliga takbalkong, Villa Sandås övre delar var av papp byggt och således inte särskilt stabilt, villan upplevde sina sista år som discoteket Vraket, vilket kanske beskriver byggnades kondition.  Vandringen avslutades med en god smörgås och gått kaffe i Villa Mechelin, vars interiör och historia är unik. Vi tackar Bromarf Marthaförening och särskilt vår mångkunniga och trevliga guide Carita Lindgård.

1 Comment

  1. Topptrim on September 28, 2012 at 10:13

    […] Temavandring i Bromarfv 9.8.2012 […]

Leave a Comment