Böda Luffen på Öland 2015

Så var det dags för årets vandringsresa Böda Luffen som det här året var på Böda på Öland. Som arrangör för resan var vår vänförening KF i Östnyland. Inkvarteringen var på Böda Luffens campingområde, där vi bodde i stugor. Själva vandringen var lördag och söndag den 12 och 13 sept. Rutterna man kunde välja mellan var 25 km , 10 km eller 5 km. Vädret var fint och vyerna vackra. Några hurtbullar vågade sig på ett dopp i havet efter vandringen. Glada skratt och höga vågor och havets sus hördes på stranden, då hurtbullarna vadade ut i ” kalla ” vattnet, fotografen var helt nöjd med att stå på stranden o fotografera. På måndag blev  det sightseeing, vi bekantade oss då med västra  delen av Öland. Vi besökte bl.a fyren Långe Erik ( som tyvärr hade stängt för säsongen ) vid det mäktiga havet med de var fascinerande vyerna. Ett besök gjordes också på Solliden ,med en promenad i den vackra trädgården. Kvällen avslutades med  middag på Byxelkrok.

Tisdag morgon och regnet stod som spön i backen, då var det dags för hemfärd. Med på resan var 46 personer , vara av 11 personer från Topptrim. En fin resa med många upplevelser i ett trevligt sällskap.

Leave a Comment